De meest trouwe vriend die de mensheid maar kan wensen, ze zijn altijd blij als ze je zien, ze wachten net zolang totdat je weer thuis, ze vergeven alles en ze zien alleen het beste van je, dat zijn honden. 

Ze beschermen je, ze helpen je, ze maken je aan het lachen, ze werken voor je en ze zorgen ervoor dat je je niet eenzaam voelt. 

 

Aanschaf:

Ondanks dat ze je beste vriend zijn , denk goed na voordat je een hond aanschaft

Een hond heeft veel aandacht nodig en dat verdient hij dus een hond aanschaffen terwijl je altijd weg van huis bent is niet verstandig tenzij je de hond mee kan nemen.

Een hond die veel alleen is zal zich zeer eenzaam en verlaten gaan voelen omdat hij graag in gezelschap is. Hij zal dan ook net zolang, desnoods uren of zelfs soms dagen op je wachten totdat je weer thuis bent en dat wil je hem niet aandoen dus nogmaals bedenk je goed voordat je een hond aanschaft hoe lief en aandoenlijk hij dan ook is. 

Laat je daarom ook goed informeren voordat u overgaat tot aankoop van een hond/pup

Puppy’s mogen altijd pas bij hun moeder worden weggehaald als ze minstens zeven weken oud zijn.

Check of ze de entingen allemaal hebben gehad en of ze gechipt zijn laat je pup desnoods nog een keertje checken door een dierenarts en let er altijd op of de moederhond er nog bij is en of ze een blije en gezonde indruk geven, Bij twijfel: niet doen!

Je kan ook kiezen voor een hond uit het asiel of buitenland maar hoe werkt dat?

Er zijn vele dierenasiels in Nederland die vaak vol zitten met honden die op zoek naar een baasje. Vaak kunnen de medewerkers van het asiel wel iets vertellen over de achtergrond van de hond en zijn de honden vaak getest op hun gedrag b.v. houdt de hond van kinderen? Kan hij/zij samen met katten of vallen ze die juist aan enz. ook hebben ze hun entingen al gehad en zijn ze vaak al zindelijk. Een hond uit het asiel kan dus zo zijn voordelen hebben en je maakt er weer een hond heel blij mee want ja wat is nou mooier voor een hond om weer in een warm gezin of thuis terecht te komen.  Je kan een asiel bij je in de buurt zoeken en er een bezoekje brengen wie weet zit je maatje daar op je te wachten, het is zeker een bezoekje waard.

Een hond uit het buitenland is iets minder makkelijk, er staan genoeg op het internet maar vaak weet je de achtergrond niet en je kan niet even eerst kennis maken met de hond die jou aanspreekt of je moet zelf naar het desbetreffende land gaan waar de hond verblijft. Over het algemeen zijn het zwerfhonden maar voordat ze ter adoptie worden gesteld zijn ze eerst gecontroleerd op gezondheid en worden ze geënt en gecastreerd of gesteriliseerd.  In het buitenland worden de honden niet voor langere tijd in een asiel geplaatst dus zijn ze vaak ten dode opgeschreven als ze niet een nieuw mandje vinden dus om daar even in te verdiepen is het ook zeker waard wie weet redt u daar weer een leven mee.

 

Maar goed je hebt er goed over nagedacht en kwam tot de conclusie dat je er meer dan voldoende tijd voor hebt om je hond aandacht en beweging te geven die hij nodig heeft  maar wat komt er nog meer bij kijken? 

Benodigdheden:

Hondenmand

Voer

Waterbak

Voerbak

Speeltjes

Riem en tuigje

Borstels

Poepzakjes

Bench, als je niet wil dat hij los in huis is als u niet thuis bent maar hou je hond hier niet te lang in.

Opvoeding:

Honden zijn afhankelijk van hun baasje en kosten daardoor redelijk wat tijd

Honden moeten minstens vier keer per dag worden uitgelaten op vaste tijden. Puppy’s moeten vaker en korter worden uitgelaten.

Honden kunnen verschillende dingen leren, zoals zitten, liggen, komen en blijven. Ze leren dit het beste als ze nog jong zijn, maar ook later kunnen ze nog van alles leren. Wanneer een hond in het begin allerlei dingen doet die later niet meer mogen, raakt hij in de war. Het is daarom slim om honden een puppy- of hondencursus te laten doen.

Het is voor honden belangrijk dat ze van jongs af aan met andere honden in contact komen. Als puppy’s alleen mensen zien, leren ze niet goed met andere honden omgaan.

Een hond moet meerdere keren per dag worden uitgelaten. Honden vinden het fijn om aandacht te krijgen en geborsteld te worden. Regelmatig moet de hond voor controle naar de dierenarts. Een hond wil graag zijn eigen plaats in huis hebben. Net als jij je eigen kamer hebt, is de mand of bench de eigen plek van de hond.

Klik hier voor artikelen zoals boeken, video´s enz. over opvoeding van uw hond

Voeding:

Honden eten hondenbrokken. Deze harde brokken houden hun gebit gezond. Er zijn veel verschillende hondenrassen en voor deze verschillende rassen is ook verschillend voer verkrijgbaar. Een hond mag absoluut geen chocola, ontbijtkoek of druiven. Dat is giftig voor honden! Je kunt honden wel af en toe verwennen met een speciaal hondensnoepje. Een hond heeft vers drinkwater nodig. Met warm weer drinken honden extra veel.

Wat mag een hond niet eten:

krenten en rozijnen
pitten van steenvruchten
druiven met pitjes
chocolade en ander zoetigheid
botjes van varkensribben
botjes van gevogelte
ui en prei
nachtschade (zoals aardappelen en tomaat)
schil en pit van avocado
champignons en andere paddenstoelen
de meeste zaden en noten
paprika en aubergine
rauw varkensvlees

Een hond in huis nemen kan ook zo zijn voordelen hebben, je krijgt zelf meer beweging, er is altijd iemand thuis die op je wacht, er is altijd iemand die heel blij is om je te zien, het kan eenzaamheid tegen gaan, er zijn vele leuke dingen die je kan doen met je hond zoals:

Puppycursus, flybal, hardlopen, wandelen, keuringen, behendigheid, waak- en verdediging cursus, dog frisbee, sledehondensport, jachttraining, speurwerk, fietsen en zo zijn er nog meer vele dingen en sporten. Een hond neem je voor zijn hele leven een grotere vriend kan je bijna niet treffen.


Een erg leuke bezigheid voor jouw en je hond is toch wel agility (behendigheid)  

Je bent vast wel eens voorbij gekomen op tv, YouTube of misschien wel op facebook.

Met agility moet je hond een hindernis parcours afleggen waarbij jij je hond mag begeleiden. Het parcours bestaat uit verschillende hindernissen die de hond in een bepaalde volgorde moet afleggen met zo weinig mogelijk fouten in zo snel mogelijke tijd af te leggen, je streeft natuurlijk ernaar om het parcours foutloos door te komen. De begeleider mag de hond aanwijzingen geven maar mag de zowel de hond als de hindernissen niet aanraken dus jij en je hond moeten goed op mekaar afgestemd zijn want je hond moet goed op je commando's en je lichaamstaal reageren. Het is een sport die goed is voor jou en je hond want jullie moeten jullie beide lichamelijk inspannen, de band tussen jou en je hond wordt alleen maar sterker en je hond wordt er zelfbewuster van en daar komt bij dat je hond alle spieren gebruikt.

Deze sport wordt steeds populairder en daarom vonden wij het toch wel dat we daar even aandacht aan moesten geven vandaar dit artikel.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de hindernissen die je in het parcours tegen kan komen en waar je thuis heel goed mee kan trainen. De hindernissen zijn vrij licht van gewicht en makkelijk op te bergen dus ideaal trainingsmateriaal. 

Lijkt het je wat om hier mee aan de gang te gaan klik dan op de desbetreffende foto voor meer info over het artikel




Hondentips en weetjes:

1. Het gebruik van of het vastbinden of aanlijnen van een dier met een voorwerp waarmee het dier door middel van scherpe uitsteeksels pijn kan worden toegebracht is per 1 juli 2018 verboden.
Dat betekend dus dat prikbanden vanaf nu verboden zijn.

2. Voor de meeste hondenrassen geldt dat met je een puppy vanaf de leeftijd van 12 weken al kunt gaan oefenen met het op de trap lopen. Begin eerst met het omhoog lopen. Naar beneden lopen vinden de meeste honden de eerste keren best eng. Je wil ook niet dat je puppy daardoor van de trap valt met alle gevolgen van dien. Leer en oefen dus eerst met het omhoog lopen. De trap af lopen komt in een later stadium wel.

3. Een bezige hond is een blije hond, vooral wanneer het baasje mee doet! De meeste hondenrassen zijn gemaakt om veel te bewegen. Probeer erachter te komen waar je maatje het meest van houdt: zwemmen, wandelen, spelen, naast de fiets lopen of misschien een dagje naar het strand, en zorg ervoor dat hij voldoende in beweging blijft.

4. Voor sommige honden is fysieke beweging niet voldoende. Ze willen ook op andere manieren uitgedaagd worden. Zoek eens uit waardoor jouw hond het meest door gemotiveerd wordt: koekjes, knuffels, brokjes? Wil hij gewoon samen aan een flos trekken, apporteren? Is hij misschien wel geschikt voor een speur- of behendigheidstraining? Heb je een onvermoeibare slimmerik in huis? Doe dan eens een denkspelletje met hem.

5. Ook een hond heeft recht op respect. Houd rekening met z'n behoeftes. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hond zijn eigen, rustige plek heeft om zich terug te trekken. Laat hem met rust als hij wil eten of drinken. Maak ook aan iedereen duidelijk welke speeltjes van hem zijn en waarmee iedereen mag spelen. Als je hond z'n plek en spullen niet hoeft te verdedigen, voelt hij zich een stuk relaxter.

6. In sommige opzichten zijn honden net kinderen. Ze hebben baat bij een liefdevolle, consequente opvoeding. Duidelijke regels betekenen minder conflicten en voorkomen gevaarlijke situaties. Houd de training positief en afwisselend, wees kalm en focus op één ding tegelijk. 

 


Start nu met de online puppycursus voor slechts 0,49 cent per dag
De meest uitgebreide puppycursus van Nederland speciaal voor de eerste 180 dagen met jouw nieuwe puppy
Van 168 euro nu voor slechts: 0,49 cent per dag